INDICATORS ON KADıNLARDA YUMURTALıK KISTLERI TEDAVISI YOU SHOULD KNOW

Indicators on kadınlarda yumurtalık kistleri tedavisi You Should Know

Indicators on kadınlarda yumurtalık kistleri tedavisi You Should Know

Blog Article

Bu nedenle tanısının konulması hayati derecede önemli olup, erken tanı oluşabilecek birçAlright komplikasyonun da önüne geçecektir. Bu arada dış gebeliğin sonlandırılmasından sonra kadınlar tekrar hamile kalarak çocuk sahibi olabilirler. Ancak unutulmamalıdır ki oluşan bir dış gebelik kesinlikle doğum ile sonlanmaz, tek tedavisi embriyonun oradan bir an önce alınmasıdır.

Uzmanlar tarafından son yıllarda arttığı belirtilen dış gebelik neden olur, nasıl anlaşılır ve tedavi şekli nasıldır gibi pek çAlright soru, bebek sahibi olmak isteyen kadınların aklına takılan sorular arasında yer alır. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanları Dış gebelik belirtilerinin, herhangi bir hamile kadınla aynı belirtileri yaşayan kadınların bedenlerinde gözlemlediğini belirtilirlerken, dış gebeliğin normal gebelikten ayrılan en önemli belirtisinin adet kanamasının aksaması ve 12 hafta içerisinde anne adayında ortaya çıkan farklı belirtiler olduğunu ifade ederler.

Dış gebeliğin nedeni kesim olarak bilinememektedir. Bazı durumlarda aşağıdaki sebepler, dış gebelik oluşumuna neden olabilir. Bu durumlar şunlardır;

Dış gebeliğin erken safhalarında ve kanama olmadığı durumlarda kullanılır. Gebelik dokusu rahim duvarından ayrılana kadar devam eder.

Dış gebelik kadının hayatını riske atan ve bazen kayıplara varan ciddi bir rahatsızlıktır. Bu nedenle kesinlikle arka plana atılamamalı ve tedavi edilmelidir.

Transvajinal ultrason sayesinde doktor bireyin gebeliğinin tam konumunu rahatlıkla gözlemleyebilir.

Dış gebelik sonrası hamilelik mümkün müdür? Eğer medikal tedavi uygulandıysa en az 3 ay beklemek gerekmektedir ancak daha kısa bir sürede hamile kalındığında bu mutlaka bebekte bir problem olacağı anlamına gelmez.

Dış gebelik sonrası her şeyin yolunda gittiğini görmek için beta HCG oranının 5’e düşmesi gerekir. Yapılan kan testleriyle bu orana ulaşılıp ulaşılmadığı incelenir.

Sperm ile yumurta hücresinin birleşmesiyle döllenmiş olan zigotun rahim içinde bir yere değil de dışına yerleşmesi dış gebelik olarak tanımlanır. Birkaç mm'lik olan kanallardan oluşan tüplere, embriyo yerleştiği zaman tüpler gerilir ve devamında yırtılarak şiddetli kanamaya neden olur ve anne adayı ölüm riski ile burun buruna gelir.

Bu idea dış gebeliğe tubal gebelik denir. Bazı vakalarda yumurtalık, karın boşluğu veya rahmin vajinaya bağlanan uterusun alt kısmı yani serviks gibi vücudun diğer bölgelerinde de dış gebelik meydana gelebilir.

Enflamasyon veya enfeksiyon. Bel soğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, tüplerde ve diğer yakın organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve dış gebelik riskinizi artworkırabilir.

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır Detay ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

Pek çOkay dış gebelik, ilaca dahi gerek kalmadan kendiliğinden yok olup vücut tarafından absorbe edilebilmektedir. Ancak bu durumun da riskleri olduğundan takibe alınacak hastanın çAlright iyi seçilmesi ve olası risklerin anlatılması gerekir.

6698 sayılı KVKK hakkında bilgilendirmeyi okudum; hizmet sunumu ve anlatımı için iletişim bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum. Doktorlar

Report this page